Kontakt:

Heidi mob:  47013743

Morten mob: 47010368

 

Mail:

heidi@heidimoen.no

 

Adresse:

Austsidevegen 1920

 2937 Begna

 

 

Webutvikler:

Remi Gussiås

remi_guss@hotmail.com

Vi sliter med å få tid til å oppdatere Siste Nytt på hjemmesiden så ofte som vi burde. Vi har funnet ut at det er tusen ganger enklere å informere hesteeierne og andre interesserte via Facebook.  Det tar under to minutter å legge ut bilder med tekst på denne måten og vi anbefaler alle å følge med på denne siden. Her legges det ut video fra løp og trening samt mye annen informasjon. Klikk på linken.

 

                                                                         Team Moen

                                            Siste nytt: Vi vil satse mer på unghester!

 

Heidi finner stor motivasjon i å temme unghester, forme de og grunntrene frem mot mønstringsløp. Dette er noe vi gjerne vil gjøre enda større skala enn i dag.

 

Her er noen punkter vi vektlegger for unghestene:

 

·           Mye og god trening. At man aldri står over en treningsøkt fordi man har dårlig tid og ingen merker at man hopper over et par treningsøkter på unghestene. Dette er bannlyst hos oss, her skal unghestene ha høyeste prioritet.

 

·           Variert trening allerede fra høsten som åring.

 

·           Jevnlige målinger av puls og laktat for å kunne tilpasse treningen best mulig og ha mest mulig kontroll.

 

·           Nøye oppfølging av tenner, regelmessig markekur og ikke minst korrekt og jevnlig balansering av høvene og riktig skoing.

 

·           Riktig fôring! Vi tar analyse av alt grovfôr og bruker PC Horse, et fôrprogram så man kan sette opp en riktig og balansert fôrplan. Vi vektlegger mye grovfôr, helst fri tilgang.

 

·           Mye utegang, fortrinnsvis i flokk for at hestene skal lære seg folkeskikk, eller rettere sagt hesteskikk. På denne måten får de også mye ekstra mosjon og trening.

 

·           Trening i flokk, posisjonsbytter underveis i intervallene. På den måten får de mye rutine og vi kjører som regel bare ett banejobb før vi tar de ut i mønstringsløp.

 

 

 

 

        For noen er det bare en unghest, for oss er det fremtiden!

 

 

 

 I fjor hadde vi fire toåringer som alle klarte mønstringsløpene. Bråtnesfaks var først ute og gikk 1.51 i mai. Han gikk under 1.40 i banejobb i oktober som toåring, men ramlet dessverre i luftegården og pådro seg brudd i hoftekammen. Vi fikk bud på hele 350.000 kroner på han etter mønstringsløpene. De andre gikk godkjente mønstringsløp i løpet av september.

 

I år har vi bare to toåringer.  Horgen Lynet har gått to mønstringsløp i mai på 1.47, Valle Even gikk ett i mai og ett i juni, først på 1.45, så 1.47. Begge gikk mellom 1.35 og 1.37-fart over oppløpet og etter mål.

 

 

         Velkommen til oss med din unge, håpefulle!